Bosan TON stopt met turntrainer Vincent Wevers

Op de website van Bosan TON laat het bestuur weten dat ze per direct het samenwerkings- en dienstverband met hoofdcoach en turntrainer Vincent Wevers heeft beëindigd. Als reden wordt genoemd een vertrouwensbreuk.

foto Patrick KiensTurntrainer Wevers was tien jaar betrokken bij de turnafdeling van TON, genaamd BosanTON Almelo. De 51-jarige turncoach was in dienst als hoofdcoach. Daarmee was hij naast trainer ook verantwoordelijk voor het coachen, begeleiden en coördineren van het trainersteam en technisch kader van BosanTON Almelo. Het bestuur van TON hoopt dat Wevers zich met zijn kennis en vaardigheden zal blijven inzetten voor het Nederlandse damesturnen. Wat de gevolgen van deze stap zijn voor de turnsters is op dit moment nog niet duidelijk.  Op de foto Vincent Wevers op de voorgrond samen met Patrick Kiens.

Vincent Wevers was in het verleden verantwoordelijk voor de talentontwikkeling van onder meer Sanne en Lieke Wevers, Wyomi Masela, Yvette Moshage en Melissa Scherpenisse. De laatste twee waren de laatste jaren onder zijn leiding zoekende naar de juiste motivatie.  (Bron o.m Sportvision en website BosanTON). www.bosanton.nl