Bart Deurloo wint goud in Worldcup Baku

In de voorbereiding op het komende EK turnde een aantal van de Nederlandse heren een Worldcup in Baku. In de hoofdstad van Azerbeidzjan turnden Bram Louwije, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Bart Deurloo hun eerste internationale wedstrijd. Bart Deurloo won zondag het goud in de finale op rek.

Bart Deurloo goud in BakuAlles stond in het teken van hun nieuwe oefeningen en de nieuwe code. Bram Louwije bracht het tot een 11e plaats op rek, 12e plaats op voltige en een 13e plaats op brug. Casimir Schmidt turnde niet de meest gelukkige wedstrijd. Op brug werd hij 26e met een E-score van 4.966. En op voltige werd Schmidt eveneens 26e met een E-score van 6.633. Op het onderdeel ringen ging het een stuk beter. De turner van SV Pax kwalificeerde zich als 7e voor de finale (13.866). In de finale bleef hij 7e met een score van 13.133. Ook Bram Verhofstad turnde zich in de kwalificatie naar de finale met een 5e plaats (13.966). Deze score haalde hij helaas niet meer in de finale. Met 13.700 moest hij genoegen nemen met de 6e plaats.

Goud voor Deurlo
Bart Deurloo werd in de kwalificatie tweede met een score van 13.933. In de finale gooide de turner van O&O alle remmen los. Met een keurige oefening won hij op overtuigende wijze goud met 14.700 punten.