Bart Deurloo verdedigt NK-titel, Vera van Pol niet

Turner Bart Deurloo verdedigt volgende week bij het NK turnen in Rotterdam zijn Nederlandse titel in de meerkamp. Bij de dames is titelverdedigster Vera van Pol helaas afwezig. Zij herstelt nog van een enkelblessure. De strijd om de titel bij de dames ligt daardoor open voor diverse routiniers, debutanten en turnsters die hun comeback op het nationale podium maken.

In Ahoy zullen onder andere EK-finalistes Sanna Veerman en Tisha Volleman aan de start verschijnen. Ook Naomi Visser, die afgelopen weekend nog goud greep bij de Flanders International Team Challenge, komt in actie ter voorbereiding op haar deelname aan de European Games. 

Oranje-turnsters Sara van Disseldorp, Vera Jonker en Laura de Witt, van Klaverblad TON Almelo, maken hun NK-debuut bij de senioren. Laatstgenoemde bereidt zich net als Visser voor op de European Games. Voor Elze Geurts staat het NK in het teken van de voorbereiding op de Universiade. 

Comeback

Lieke Wevers en Mara Titarsolej zullen in Ahoy na lange afwezigheid weer terugkeren op het nationale podium en zullen beiden een meerkamp turnen. Afgelopen weekend turnde Wevers nog naar een vijfde plaats bij de Flanders International Team Challenge. Ook Marieke van Egmond zal weer een meerkamp turnen.

Heren

Bij de heren verdedigt Bart Deurloo zijn Nederlandse titel in de meerkamp. De turner van O&O Zwijndrecht won de titel eerder al in 2018, 2017, 2016, 2014 en 2012. In de meerkamp krijgt hij onder andere concurrentie van Casimir Schmidt, die tijdens het EK nog twaalfde werd in de meerkampfinale. Naast Deurloo en Schmidt komt onder andere ook eerstejaars senior Jermain Grunberg in actie op de meerkamp.

Toestelfinales

Kernteamturners Bram Louwije (voltige), Bram Verhofstad (vloer, voltige), Rick Jacobs (vloer, ringen, sprong), Frank Rijken (voltige, brug) en Epke Zonderland (rekstok op zondag) turnen slechts een of meerdere toestellen. EK-ganger Michel Bletterman komt tijdens het NK niet in actie.