Bart Deurloo en Yuri van Gelder naar finales EK turnen

EK turnen 2015_YurivanGelder5Nadat eerder de dames al vijf finaleplaatsen wisten te behalen voegden daar gisteren de Nederlandse turners nog twee finales aan toe. Yuri van Gelder kwalificeerde zich op ringen en Bart Deurloo op vloer. Helaas zijn onze mannen er niet in geslaagd een plaats in de finale op rek te behalen. Epke Zonderland viel in de kwalificatiewedstrijd. Na de podiumtraining afgelopen dinsdag liet de Fries al weten dat de rekstok niet lekker voelde. “Het toestel staat te strak en geeft een andere vering dan in de trainingshal.”, aldus Zonderland. Het ging fout van de kollman naar de gaylord. Epke: “Ik dacht dat ik goed had gecompenseerd, maar blijkbaar toch niet. Het aanpassen is nu niet gelukt.” Zijn brugoefening kende een te lage score (14.908) voor een finaleplaats.
De score van Bart Deurloo was teleurstellend en niet goed te begrijpen. “Ik snap er helemaal niks van” is dan ook de conclusie van Bart Deurloo zelf. “Ik had gewoon makkelijk de finale moeten halen met deze uitgangswaarde .” (6.8) Volgens Bart klopte zijn oefening wel. Hij heeft dan ook geen idee hoe dit komt. “Het was niet mijn betere oefening, maar dit klopt gewoon niet.” Protest heeft geen zin, dat mag alleen voor de D score. “Ik ga me nu focussen op de finale vloer” is alles wat Bart er nog over kan zeggen. Bart Deurloo gaat als vijfde de vloerfinale in (14.966). EK turnen 2015_BartDeurloo2Waar Deurloo op rek te maken had met een lage score, keek Yuri van Gelder bij aanvang van zijn ringenoefening aan tegen juist hoge scores van zijn concurrenten. De eerste vijftien turners scoorden allemaal boven de 15 punten. Yuri van Gelder haalde 15.533. Hiermee werd hij zesde. De finales op vloer en ringen bij de mannen zijn aanstaande zaterdag. Bekijk de foto’s van de kwalificatie hier. De finales zijn te volgen via deze live stream.

Uitslagen kwalificatie EK turnen

Boudewijn de Vries: voltige 14.000; ringen 12.366; sprong 13.133, brug 13.200; rek 12.133; vloer 12.800. Totaal 77.800
Epke Zonderland: brug 14.908; rek 13.733
Yuri van Gelder: ringen 15.533
Bart Deurloo: vloer 14.966; rek 14.266
Ook de dames komen in de toestelfinales in actie. Noël van Klaveren plaatste zich voor de sprongfinale en Sanne Wevers voor de brug en balkfinale. Sprong en brug zijn op zaterdag en balk op zondag. Eythora Thorsdottir staat 1e reserve op vloer.

Meer lezen over het EK turnen

Wil je meer lezer of het EK turnen. Neem dan nu een voordelig EK abonnement. Je geniet dan de rest van 2015 voor maar € 25,– van het Turnsupporter tijdschrift. Bovendien profiteer je van alle andere voordelen zoals korting op fotobestellingen, korting op je deelname aan evenementen zoals Trainen met een Topper en je krijgt fikse korting op merkartikelen in onze voordeelshop.