2 Finales voor Naomi Visser

Turnster Naomi Visser heeft zich bij de European Games in Minsk geplaatst voor twee finales. Visser plaatste zich met een totaal van 51.532 punten als tiende voor de meerkampfinale. Aan brug plaatste ze zich met 14.100 punten als vijfde voor de eindstrijd

Visser startte haar meerkamp sterk met een goede score aan brug
(14.100), maar moest daarna op balk een val incasseren. Op de onderdelen
vloer en sprong herpakte ze zich. In de meerkamp was de Russische Angelina Melnikova met 54.266 punten de beste tijdens de kwalificaties.

Debutante Laura de Witt, van Klaverblad TON Almelo, wist zich in Minsk niet te plaatsen voor de finale. De Witt opende haar wedstrijd stabiel aan brug, maar kwam door diverse fouten op balk niet verder dan 45.033 punten in de meerkamp. Daarmee eindigde ze op plek dertig.

Aan brug plaatste de Britse Rebecca Downie zich als eerste
voor de eindstrijd (14.433 punten). Regerend wereldkampioene Nina Derwael behaalde eveneens 14.433 punten, maar vanwege een lagere uitvoeringsscore eindigde ze als tweede. 

De meerkampfinale vindt aanstaande zaterdag plaats. De beste achttien turnsters (met een maximum van twee turnsters per land) komen dan in actie. Op zondag volgen de toestelfinales, waarin de beste zes turnsters in actie komen (maximaal een turnster per land).